Co jsou to notifikace a jak fungují?

Notifikace nebo také ''Upozornění''  slouží jako prostředek k oznámení aktualizovaného obsahu, který si uživatel předem označí jako oblíbený. Každý uživatel, který vlastní uživatelský účet může pomocí tlačítka ''Do oblíbených'' sledovat pozdější zaktualizování článků, komentářů (na webu i v eshopu), příspěvků, ale také progresu ostatních uživatelů zahrnující jídelníček, tréninkový log, uživatelský deníček, video a foto galerii a další.

Upozornění na nově aktualizovaný obsah bude zobrazeno přehledně v uživatelském panelu nahoře v pravé části webu formou tlačítka  s číselným označením, které zobrazuje počet nových aktualizací. Po rozkliknutí tlačítka a zobrazení aktualizovaného obsahu se čísla automaticky vynulují.

Po kliknutí na tlačítko ''Nastavení''  v uživatelském panelu nahoře v pravé části webu a následně rozkliknutí ''Nastavení e-mailové notifikace'' na levé straně panelu ''Nastavení profilu'' lze také nastavit upozorňování na nové aktualizace formou doručení e-mailu. Abychom zabránili možnému zalhcení uživatelovy schránky, přijde vždy pouze jedno upozornění na konkrétní aktualizaci, dokud jej uživatel nezobrazí, nehledě na to zda-li proběhlo následně další zaktualizovaní daného obsahu.

Pro ilustraci uvádíme příklad konkrétních aktualizací, které je možné přeposílat na e-mail:

  • Úprava článku který sleduji
  • Nový komentář u článku kde sleduji komentáře
  • Nové téma ve fóru, které sleduji
  • Nová odpověď u tématu, které sleduji
  • Nový příspěvek uživatele (kterého sleduji)
  • Nový komentář u fotografie kde sleduji komentáře
  • Nový komentář u fotografie progresu kde sleduji komentáře
  • Nový komentář u videa kde sleduji komentáře
  • Nový komentář u záznamu v deníčku kde sleduji komentáře
  • Nový komentář u produktu kde sleduji komentáře

Jestliže si uživatel nepřeje být informován o některých z výše uvedených aktualizacích prostřednictvím e-mailu, pak stačí opět kliknout na tlačítko ''Nastavení'' ​ v uživatelském panelu nahoře v pravé části webu a následně rozkliknout ''Nastavení e-mailové notifikace'' na levé straně panelu ''Nastavení profilu'' a jednododuše odznačit nechtěné aktualizace. Úpravu potvrdíte kliknutím na tlačítko ''Upravit''.

Přidáno: 17.02.2014

Upraveno: 27.04.2014